Hartenkreten – Een briefwisseling

Een briefwisseling met mijn lieve vriendinnetje Eveline. Zij schrijft heerlijk adhd-stijl op haar eigen blog (doe maar google gebruiken) over haar dagelijkse bezigheden en sores. Volg haar! En lees dit hieronder:

Heuj Eef,

Hoor me aan; ik ben van mijn geloof gevallen. Mijn geloof in mannen. Ik geloof er niet meer in! Ik heb nog net geen last van klepperende eierstokken maar ik weet het denk ik wel zeker: er is geen man geschikt voor mij. Ik geef het op!

De laatste jaren ben ik mannen als lustobject gaan zien, toppunt van emancipatie zou ik zeggen. Maar echt, mannen zijn alleen nog maar leuk voor een nachtje en heel misschien twee of drie, maar daarna schrijf ik ze af. En de enkeling die langer mocht blijven dan een tweetal maanden bleek achteraf een klootzak eersteklas te zijn. Mijn mannenradar is misschien ook wel een beetje kapot. Of niet kapot maar heeft te kampen met een storing. Zodra mijn intuïtie zegt: ‘Rox, doe het niet, dit gaat niet werken, hij gaat je pijn doen, dit is alarmcode rood, kap het af!!’ Zegt mijn libido: ‘Ach he, nog een keertje?’

Het is niet dat ik geen mannen meer tegenkom hoor, ze zijn er in overvloed. Jong en oud, licht en donker, lang en kort, slim en niet zo slim, goed en minder goed geschapen, maar het kan me niet meer bekoren! Ik wil geen hete nachten meer, nouja wel, maar dan met een blijver.

Zo veeleisend ben ik niet volgens mij. Ik zoek een man die:

 • Een lichaam heeft a la Channing Tatum, natuurlijk mag wat minder ook wel, maar hij moet me op onze huwelijksnacht natuurlijk wel over de drempel kunnen dragen zonder door zijn knieën te zakken.
 • Kan koken als René Pluijm, zodat ik na mijn drukke werkdag niet altijd nog hoef te kokkerellen. En natuurlijk zou ik dat ook terug doen!

 • Tegen je aan kruipt in de ochtend als de wekker gaat en zegt: ‘Nee mop, nog vijf minuutjes.’ Waarna je een uur later gehaast uit bed springt (want tsjah, iets over odols en ochtendseks en hey! Ik heb ook behoeftes!)
 • Minstens vijf jaar ouder is en toe is aan een relatie. Al dat vreemdgaan en gejank van ‘Ik ben er gewoon niet klaar voor’ komen me mijn neus uit. Grow up you pussy!
 • Ambitie heeft! Ik zou doodongelukkig worden met een vent die alle dagen als een zoutzak op de bank hangt en geen dromen heeft om waar te maken, of in ieder geval geen moeite doet om zijn dromen waar te maken.
 • Een libido heeft waar je u tegen zegt. Al die vooroordelen over vrouwen en hoofdpijn zijn zo achterhaald. Ik wil seks, seks, seks, SEKS! Overal en altijd. En daar heeft ie het dan maar mee te doen.
 • Niet op zijn twintigste al een terugtrekkende haarlijn heeft. Doe mij een vent met een bos haar als George Clooney en dan ga ik met alle liefde een koffietje met hem drinken.
 • Geleefd heeft. Dat klinkt heel erg zwaar en heftig en beladen maar ik bedoel het meer als in: Meneer heeft al zijn wilde haren wel een beetje verloren en wil nu de wereld wel ontdekken samen met zijn toekomstige vrouw. Die wil settelen en het niet erg vind om lekker lui samen The Voice of Holland te kijken (of Divorce, of Dr. Phil, of Netflixmarathons of whatever).
 • Het niet gek vindt als je het over boeren, scheten en poepen hebt. Vrouwen hebben ook een stoelgang, peuteren ook in hun neus, hebben soms ook een haar op een vreemde plek en ruiken echt niet altijd naar bloemetjes. En als het dan niet te veel gevraagd is dan zou het ook wel fijn zijn als ie mijn haar om hoog wilt houden en koude washandjes in mijn nek legt wanneer de avond er voor iets te wild is geweest en ik om de wc-pot hang met een gigantische kater.

Waarschijnlijk maak ik me met al mijn eisen niet echt populair. Misschien kom ik zelfs wanhopig over, maar het spijt me: Zo zit de vork nu eenmaal in de steel.

En uiteraard mag meneer ook wat terug verwachten, en ik kan natuurlijk niet alleen maar positief zijn. Als Mr. Hottie mij aan de haak geslagen heeft krijgt ie:

 • Moodswings. Nee hij niet, maar wel die van mij. Zo is het nu eenmaal, iets met hormonen ofzo.
 • Een feestbeest. Maar als ik ‘hem’ ben tegen gekomen wil ik ook best wel samen op stap, of wat vaker thuisblijven, of in plaats van op stap te gaan naar hem toe komen. Ik kan best een compromis sluiten (en ik heb toch het gevoel dat ik oud word, de katers worden steeds ondraaglijker, dus gewoon nog maar een keer in het half jaar stappen vind ik ook geen probleem heur.)
 • Een libido waar je u tegen zegt. Al die vooroordelen over vrouwen en hoofdpijn zijn zo achterhaald. Ik wil seks, seks, seks, SEKS! Overal en altijd. En daar heeft ie het dan maar mee te doen. Val ik in herhaling?
 • Een zorgzaam vriendinnetje. Want als meneer het idee heeft dat ie doodgaat (lees: verkouden is) wil ik heus wel zijn neus poetsen en theetjes zetten en ontbijtjes maken.
 • Een chick die kan koken! No explaination necessary: Ik ben een beest in de keuken. Waargh!!
 • Goede genen. Als ik kijk naar hoe mijn moeder en mijn oma er uit zien nu ze ‘wat ouder’ worden dan zit ik gebakken, en kan hij op zijn 70e nog showen met een playboybunny (ik dus.. hmpf)
 • Graag samen is, heel graag samen is, soms misschien een overly attached girlfriend is, maar het wel allemaal uit goede bedoelingen doet. I care about you, you son of a… schatje!
 • En verder ben ik natuurlijk gewoon ook heel leuk, lief, knap, sexy, gezellig, grappig enzovoorts. BAM!

Misschien ben ik wel veeleisend, en verwacht ik wel te veel van Romeo/Prins Charming/De ware Jacob, maar hey! Ik mag altijd blijven dromen, toch? En zo lang ik hem nog niet ben tegengekomen vreet ik mijn ‘verdriet’ wel weg met een pak roze koeken en nougat. Want een beetje spek op mijn botten; daar moet ie dan ook nog maar tegen kunnen, en dan waardeer ik zijn vetrandje ook wel.

Dus Eef! Heb je nog een leuke vent voor mij in de aanbieding? Dan weet je me te vinden!

Dikke kus,
Rox

 

Hey Roxxx,

Thanks voor je warme, HETE woorden, hartenkreten!!!!!!! Een waslijst die moet leiden tot de prins…. Zou er een man zijn die daar aan voldoet?! Het blijft een boeiende vraag. Misschien bestaat ie wel, maar leest ie alleen Tsjechisch. Dat zou dan weer jammer zijn.

Jij ziet mannen dus als lustobject.. Om mee te spelen en daarna hupla op straat er mee. Ik vind het leuk om te lezen Roxx. Interessant ook, aangezien ik mij als lustobject heb beschouwd in de ogen van een man. Dus IK voel me als een van jouw prooien :p hahah.. Ja, blond haar, blauwe ogen BLABLA. Vleeskeuring! Mijn reactie? Disrespect. Richting mannen en op een of andere manier ook richting een groep vrouwen. Ik verafschuwde vrouwen die zichzelf op een dienblad voor mannen leken te presenteren er bij liepen alsof ze net zo goed in lingerie over straat kunnen. Come on?! In de 17e eeuw was hoer al een scheldwoord.

Ik zag de man dus als een jager die pas rust als hij je hele lichaam kan betasten. Tot je in zijn zuchtende, kreunende adem gevangen zit. Als een roofdier dat zijn territoriumdrift botviert. Als de tijd om is vlucht hij met gesloten ogen om een nieuwe prooi op te vreten. Onrustig, ijsberend, tuurt hij, kwijlt hij, BRULT hij naar een ander tot hij een nieuwe prooi meesleept naar zijn schuilplaats en het ritueel zich herhaalt. Sneller, ruwer, meer, maar altijd met een doodlopend einde. Niet wetend dat hij met elke geslaagde jacht een andere prooi heeft verloren. Niet wetend dat de vangst tegen gaat vallen want het kan altijd beter. Met het zoveelste bot tussen zijn versleten tanden ligt hij op de platgetrapte grond van zijn grot. Volgevreten. Zelfs de zieken zijn welkom.

Maar goed. Tijden veranderen, wonden helen en natuurlijk was dit verhaal het resultaat van mijn beeldende fantasie! De zon die op komt haalt je in de werkelijkheid, waar ik op een dag ineens heel veel leuke, sexy mannen zag. Vrouwen niet te vergeten. Ik zag dat vrouwen de sterkste jagers zijn. (zoals jij jezelf omschrijft als een geslaagd roofdier 😉 ) Wat is er mooier dan een straatbeeld met vrouwen? De souplesse en sensualiteit van een vrouw is een ware kunst op zich; niet na te maken. Passieve kracht die de sterkste man op de grond kan slaan. Geen beter wapen!

Ik dacht bij mezelf: Hoe kan zij leven als ze bang is gedood te worden door die paar gestoorde beesten uit de jungle!?! En gebood mij mezelf ten ‘prooi’ te laten vallen aan de roofdieren waarvan ik zag dat ze me niet direct zouden vermorzelen. Oh Yeah. Rice and shine babe.

Ik kreeg oog voor de ‘perfecte nonchalance’ die mannen kunnen beheersen. Die zweem van koele zelfbeheersing en verhitte overmoed. Hoe hij van de trap af zweeft met tevreden blik op oneindig. Soms de bluf (waar wij vrouwen van kunnen leren) als in ‘ik heb alles in de hand en het leven is een grote winning game’. Met een hand door zijn wilde haren en de ander in zijn zak. Het leven van mannen lijkt soms zo overzichtelijk. Ik deed een jurk aan. Ik gebruikte het zebrapad als een catwalk. Blik op oneindig, swing like a bird and SMILE!;) Stunning. Amazing. Verkeer lag plat en files als gevolg! Hahah non. Maar een natuurlijk effect. Vrouwen zitten aan de knoppen, niet de mannen. Feminisme is overal, behalve op de plekken waar vrouwen niet willen zijn!

Het is aandoenlijk om te zien hoe sommige mannen denken dat ze alles door hebben terwijl ze een hele dimensie lijken te missen. Subtiliteit en hints? Tja. Moeilijk moeilijk. Vraag eens als man aan een willekeurige vrouw wat ze doet op een avond en ze denkt dat je iets van haar wil. Vraag als vrouw aan een man wat hij doet op een avond en hij geeft antwoord wat hij gaat doen: ‘Squashen, de was, biertje en dan naar bed’. Simplicity: de uitvinder van Apple was een man (wel een narcist maar dat terzijde). De handleiding voor vrouwen is de handleiding voor Apple-producten: geen dus. Wil je uit? Zeg dan gewoon ‘Ik wil uit met jou’, dan staan ze 10 minuten later op je stoep! STRALEND!

Tja en om op jouw prio’s in te gaan; wat vind ik het meest sexy aan een man? Ze kunnen je optillen en tijdens een zwoele zomeravond in zee gooien, zo hoog dat je een tijdje vliegt als een vogel. Het leuke is dat ze ook in staat zijn je er vervolgens uit te redden als het te woest wordt. Ook al heb je van te voren gezegd dat je dat niet wenselijk vindt. Met een zonnebril komt hij je dan halen! De fantasie dat een man je zo sterk wil hebben dat hij je overweldigt, is deel van de vrouwelijke lust. Het koude zeewater verandert in een HETE BAAI :p blabla.. Oke ik hou op.

Mannen het zijn de grootste roofdieren en de sterkste redders in nood. Adorabel.

Ik wens je de meest ervaren jager toe, die je elke keer een stap voor is, die zijn tanden laat zien als jij je grillen toont. De man die je verzorgt als zijn laatste prooi en die je niet meer los laat!

Laat op je jagen Rox, dan hij slaat ongenadig toe uit een hoek die je niet verwacht 😉

X Eveline

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s