Eén baaldag, alsjeblieft

We hebben er allemaal wel eens last van. De winterdip, de voorjaarsmoeheid, het werkweekweekend. Het is vast iets hormonaals, en de weersveranderingen hebben er absoluut wat mee te maken, evenals de dossiers die je nog moet afmaken, het verslag dat nog op je ligt te wachten, je tentamens komen er aan en je moet nog op bezoek bij je schoonouders. Maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer; You’ve absolutely had it! Tijd voor een baaldag.
 
Verstoppen
Op een baaldag verstop ik me. Ik heb geen zin om mensen te zien en het liefst blijf ik de hele dag onder de dekens liggen. Doe mij dan maar een grote doos chocola en een lader aan mijn telefoon en ik vermaak me al CandyCrushend net zo lang totdat ik door mijn levens heen ben. En dan ga ik door naar het volgende spelletje. En als dan uiteindelijk al mijn levens van alle spelletjes op zijn, en ik bij Patience in Vegas-modus een schuld heb opgebouwd van een fictieve 2500 dollar dan verplaats ik me naar de bank, met of zonder deken, om de hele dag Gossip Girl te kijken via Netflix samen met de poes. Heer-lijk! Maar uiteraard is het geen oplossing van mijn baaldag. Het komt ergens vandaan dat ik me zo voel, en niet uit het niets en ik kan niet de weersveranderingen of mijn hormonen de schuld blijven geven. En al vind ik het uiterst prettig om me vanaf het moment dat ik wakker ben tot een uur of vier ’s middags zo verstoppertje te spelen, ik weet ook dat ik deze dip nog voor het einde van de dag achter me moet laten.
 
Spik en span
Als ik genoeg afleveringen Gossip Girl heb gekeken en nog steeds niet zeker weet of Chuck en Blair nou met elkaar eindigen, dan duik ik onder de douche. Want niets is fijner om even al mijn perikelen te overdenken onder een gloeiendhete straal Amsterdams leidingwater en even tijd aan mezelf te besteden. Voordat ik mijn luxe douchecabine instap smeer ik een masker op mijn gezicht en zet ik de muziek keihard over de boxen op de Filtr Coffeehouse playlist in Spotify (klik als je hem ook wil), zodat John Mayer me toezingt vanuit de woonkamer. En dan is het soppen, scrubben, poetsen en boenen. Haren wassen, masker er in, hardhandig ‘ronddraaiende bewegingen’ maken op alles wat te scrubben valt waarna m’n wegwerpscheermesje zorgt voor Venus by Gillette benen (en what more). Als dan uiteindelijk het warme water op is en ik verrimpeld onder de douche vandaan kom ga ik daar verder met serumpjes, crèmepjes, poedertjes en geurtjes. Net zo lang totdat ik in de spiegel kijk en vind dat ik er voor vandaag wel weer mee door kan.
 
Boekje erbij?
Op het moment dat ik fris en fruitig de badkamer uit kom lopen snak ik naar koek, snoep, taart en koffie. Mijn dag is dan misschien pas om vier uur begonnen, maar toen ik net even door mijn nog gesloten gordijnen gluurde zag ik de zon schijnen. En daar moet op gedronken worden! Ik kan er intens van genieten om midden in Amsterdam waar niemand je (her)kent op een terras te gaan zitten met een goed boek en een gigantische kop koffie. Niets fijner dan mezelf verliezen in een willekeurig Top 10 boek van de AKO om in ieder geval niet aan mijn eigen sores te hoeven denken. En het liefst een of ander zielig boek, het liefst een (auto)biografie, over vluchtelingen, ex-criminelen, drugsverslaafden of anorexiapatiënten, terwijl ik nog een hap neem van mijn appeltaart met slagroom.
 
Flying Tiger
Na de liters koffie die ik dan zo laat op de dag nog weggewerkt heb, kan ik nog mooi even door de stad lopen om geld uit te geven aan dingen die ik absoluut niet nodig heb. Een van mijn favoriete winkels op het moment is Flying Tiger. Een gigantisch assortiment bestaande uit prullaria, hebbedingetjes, keukengerei, en een flinke afdeling met verzorgingsproducten en modeaccessoires. En dat alles voor een prikkie! Koop je bij de H&M een paar oorbellen en een ketting voor 15 euro, bij Flying Tiger loop je voor hetzelfde geld de winkel uit met zes paar oorbellen, vier kettingen, een sieradendoosje om voorgenoemde in op te bergen, 100 waxinelichtjes en een nieuwe oplader voor je telefoon.
 
Work it out girl!
Eenmaal thuisgekomen en nog steeds trillend van de cafeïne moet ik eigenlijk zo snel weer tussen de vier muren van mijn huis uit. Op naar de sportschool! Handdoek mee, water in m’n tas, joggingbroek aan, nog snel een banaan naar binnen werken en aan de slag. Of ik mezelf nou in het zweet werk op de crosstrainer/hardloopband of het gewicht opvoer op de legpress, zolang 538 Dance Department door mijn oortjes knalt en het zweet over mijn rug loopt squat ik met gemak 150 kilo (in m’n dromen). Gelukkig is mijn sportschool letterlijk voor mijn deur, anders had ik deze motivatie waarschijnlijk nooit op kunnen brengen, maar ik ben zowaar mijn baaldag al bijna vergeten.
 
Bon appétit
Stinkend van het sportzweet struin ik dan nog even door de Albert Heijn die eveneens voor mijn deur is. Ik moet immers nog eten want die zojuist verbrande calorieën moeten wel enigszins aangevuld worden. Wanneer mijn baaldag bijna een baalavond wordt kies ik dan iets echt lekkers om te eten. Je moet jezelf toch wel een beetje verwennen. Dus naast de salade die ik ga maken, de zalm die ik ga bakken en de aardappeltjes die in de oven gaan, gooi ik ook nog even een pak roze koeken en een doos Kinderchocolade in mijn mandje. Als troost voor mijn baaldag, hou ik mezelf dan voor.
 
En morgen beginnen we dan weer vol goede moed aan een nieuwe dag. Zonder baal. Op bezoek bij vriendinnetjes, m’n hart luchten en van de zon genieten. Want ik heb me wel weer genoeg verstopt vandaag.

Advertenties

Een gedachte over “Eén baaldag, alsjeblieft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s